Αρθροπλαστική γόνατος Αρθροπλαστική γόνατος p4

Αρθροπλαστική γόνατος

Αρθροπλαστική γόνατος  Νικόλαος Ζερβάκης MD, MSc 
.

Η αρθροπλαστική του γόνατος είναι η επεμβατική μέθοδος που εφαρμόζεται για την αντικατάσταση μερικής ή ολικής
άρθρωσης του γόνατος που πάσχει, κυρίως λόγω οστεοαρθρίτιδας γονάτου και όποιας άλλης εκφυλιστικής νόσου της άρθρωσης.

Στην περίπτωση αυτή, αφαιρείται ο κατεστραμμένος αρθρικός χόνδρος του μηρού και της κνήμης και αντικαθίστανται από ειδικά μεταλλικά ενθέματα, κατασκευασμένα από συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό υλικά.

 • Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος

Αρθροπλαστική_γόνατος_arthroplastiki_gonaos_Αρθροπλαστική_γόνατος_arthroplastiki_gonaos_Αρθροπλαστική_γόνατος_arthroplastiki_gonaos_Αρθροπλαστική_γόνατος_arthroplastiki_gonaos_Αρθροπλαστική_γόνατος_arthroplastiki_gonaos Αρθροπλαστική γόνατος Αρθροπλαστική γόνατος p5Στην περίπτωση της ολικής αρθροπλαστικής, διατηρείται όσο το δυνατό περισσότερο υγιές οστό, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σε περίπτωση που στο μέλλον απαιτηθεί επανάληψη της αρθροπλαστικής.

Ειδικότερα, αντικαθίσταται η πάσχουσα άρθρωση με μεταλλική πρόθεση. Ο εξειδικευμένος ορθοπαιδικός χειρουργός, διαμμορφώνει κατάλληλα τα οστά της άρθρωσης (μηριαίο, κνήμη, επιγονατίδα) και αφού διορθώσει τυχόν αξονικές παραμορφώσεις στερεώνει τα μεταλλικά μέρη της τεχνητής άρθρωσης.

Η μεταλλική πρόθεση μοιάζει στη φυσιολογική ανατομία του γόνατος και λειτουργεί ως μια φυσιολογική άρθρωση.

Η τεχνητή άρθρωση αποτελείται από ειδικό ανθεκτικό πλαστικό (πολυαιθυλένιο) και μεταλλικά πολύ ανθεκτικά κράματα ατσαλιού και τιτανίου – απόλυτης συμβατότητας με τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ωε τεχνική θεωρείται ελκυστική ιδιαίτερα σε σχεση με ενδεχόμενη οστεοτομία, ιδιαίτερα στις γυναίκες, διότι δεν δημιουργεί την ελαφρά γωνιώδη παραμόρφωση της κνήμης.

arthroplastiki-gonatos-oliki-arthroplastiki-_Αρθροπλαστική_γόνατος_arthroplastiki_gonaos_Αρθροπλαστική_γόνατος_arthroplastiki_gonaos_Αρθροπλαστική_γόνατος_arthroplastiki_gonaos_Αρθροπλαστική_γόνατος_arthroplastiki_gonaos_Αρθροπλαστική_γόνατος_arthroplastiki_gonaos Αρθροπλαστική γόνατος Αρθροπλαστική γόνατος arthroplastiki gonatos oliki arthroplastiki

 • Μονοδιαμερισματική Αρθροπλαστική Γόνατος

Σε περίπτωση που η βλάβη εντοπίζεται σε ένα μέρος της άρθρωσης (μονό διαμέρισμα), είναι δυνατό να εφαρμοσθεί η μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική γόνατος.Μονοδιαμερισματική Αρθροπλαστική Γόνατος Αρθροπλαστική γόνατος Αρθροπλαστική γόνατος        4  168x300

Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται κυρίως σε νεώτερους σε ηλικία ασθενείς και ασθενείς με βάρος εντός φυσιολογικών ορίων

.

 

Σε σύγκριση με την ολική αρθοπλαστική γόνατος, με τη μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική διατηρείται η φυσιολογική κίνηση του γόνατος και επιτρέπει τη σχετικά εύκολη μετατροπή της σε ολική αρθροπλαστική, εαν χρειασθεί με το πέρασμα του χρόνου. Ταυτόχρονα, με τη μέθοδο αυτή, μειώνεται σημαντικά η περίοδος της αποκατάστασης λόγω ακριβώς αυτής της μεγαλύτερου εύρους φυσιολογικής κίνησης της άρθρωσης.

Δείτε την αποκατάσταση κινητικότητας πραγματικού περιστατικού, με τη μέθοδο της ολικής αρθροπλαστικής γόνατος:

.

Αρθροπλαστική γόνατος  Νικόλαος Ζερβάκης MD, MSc 

.

 

Ορθοπαιδικός Χειρουργός |  Νικόλαος Ζερβάκης MD, MSc   | Ξενοφώντος 17  | Γέρακας

Τηλ.   210 61 36 680|email: zervakisnikolaos.gr@gmail.com.

 

Give a Reply

Skip to toolbar