Δευ: 18:30 – 21:00 - Πέμ:18:30 – 21:00
Δερβενακίων 30 & Υγείας, Παλλήνη

Δισκοπλαστική

 Δισκοπλαστική

Αναίμακτη θεραπεία δισκοπάθειας, με ενδοδισκικό gel που τοποθετείται με ένεση.

Δισκοπλαστική

Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος που αποτελεί το κύριο σταθεροποιητικό και στηρικτικό στοιχείο μεταξύ των σπονδύλων αποτελείται από τον ινώδη δακτύλιο και τον πηκτοειδή πυρήνα.

Ο ινώδης δακτύλιος περιβάλλει (αγκαλιάζει) τον πηκτοειδή πυρήνα, ο οποίος λειτουργεί σαν αμορτισέρ για τον σπόνδυλο. Όταν καταστραφεί αυτή η δομή και η σχέση

Δισκοπλαστικήμεταξύ τους, ο πηκτοειδής πυρήνας χάνει τις μηχανικές του ιδιότητες, αλλάζει κατά κάποιο τρόπο μορφή και πολλές φορές δημιουργεί τις κήλες (δισκοκήλες).

Όλη αυτή η κατάσταση είναι υπεύθυνη για πόνους στη μέση, τον αυχένα ή σε κάποιο χέρι-πόδι.

Το ενδοδισκικό gel τοποθετείται υπό ακτινοσκοπική καθοδήγηση και με τοπική αναισθησία με λεπτή βελόνα μέσα στο μεσοσπονδύλιο δίσκο, στην περιοχή που βρίσκεται ο κατεστραμμένος πηκτοειδής

πυρήνας.

Το υλικό δρώντας ωσμωτικά (με ωσμωτική πίεση), συγκεντρώνει πάλι τον πηκτοειδή πυρήνα σε μια ενιαία μορφή και όλα τα αποσπασμένα τμήματά του που έχουν δημιουργήσει κήλες, επαναδιοργανώνονται και τον επαναφέρουν, κατά το δυνατόν, στην αρχική του μορφή.

Έτσι έχουμε έναν νέο πηκτοειδή πυρήνα σαφώς πολύ καλύτερο από τον κατεστραμμένο δηλαδή με καλύτερες μηχανικές ιδιότητες.

Γίνεται ανάπλαση του πηκτοειδούς πυρήνα με αποτέλεσμα να σταματήσει η πίεση που ασκείται στο νεύρο, αφού το τμήμα που το πιέζει έχει επανέλθει στην αρχική του θέση.

«Η ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟΥ,  ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ,ΑΜΕΣΗ ΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ  ΠΑΣΧΟΝΤΟΣ ΔΙΣΚΟΥ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΧΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ».

 Δισκοπλαστική

Σταματά, λοιπόν, ο πόνος στο άκρο (ισχιαλγία, μηραλγία κ.λ.π.).

Με την αναδιοργάνωση του πηκτοειδούς πυρήνα σταματά και ο εντοπισμένος πόνος που οφείλεται στην δισκοπάθεια, δηλαδή η οσφυαλγία.

Η διαδικασία διαρκεί, κατά μέσο όρο, 20 λεπτά, τα δε αποτελέσματα εμφανίζονται από το πρώτο ημίωρο και ολοκληρώνονται σε διάρκεια 3-5 εβδομάδων.

Ο ασθενής άμεσα επιστρέφει στην οικία του και στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Δισκοπλαστική   Δισκοπλαστική

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ        –          ΜΕΤΑ

ΔισκοπλαστικήΔισκοπλαστικήΔισκοπλαστική

MRI

 Δισκοπλαστική

 

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 17841445227897781.
Νικόλαος Ζερβάκης - Ορθοπαιδικός Χειρουργός
bt_bb_section_top_section_coverage_image