Δευ: 18:30 – 21:00 - Πέμ:18:30 – 21:00
Δερβενακίων 30 & Υγείας, Παλλήνη

Εξάρθρημα ώμου

 Εξάρθρημα ώμου

Εξάρθρημα ώμουΕξάρθρημα ώμου είναι ουσιαστικά η παρεκτόπιση των δύο αρθρούμενων επιφανειών στην περιοχή του ώμου και συνήθως οφείλεται στην άσκηση έντονης βίας / πίεσης στο σημείο.

H άρθρωση του ώμου αποτελείται από την κεφαλή του βραχιονίου και της ωμογλήνης της ωμοπλάτης.

Στην περίπτωση του εξαρθρήματος, η κεφαλή του βραχιόνιου παρεκτοπίζεται προς μια κατεύθυνση, συνήθως πρόσθια (πρόσθιο εξάρθρημα) ή μερικές φορές προς τα πίσω (οπίσθιο εξάρθρημα).

Και στις δύο περιπτώσεις, τραυματίζεται η άρθρωση του ώμου, οι σύνδεσμοι (μύες, τένοντες) που συγκρατούν τη κεφαλή στη θέση της τρααυματίζονται και ο επιχείλιος χόνδρος που συγκρατεί την κεφαλή και τηνν ωμογλήνη συνήθως αποκολλάται (ρήξη επιχείλιου χόνδρου).

 Εξάρθρημα ώμου

Ο ασθενής νιώθει έντονο πόνο και παρατηρείται πτώση του χεριού προς τα εμπρός απομακρυσμένο από το σώμα, με ταυτόχρονη απώλεια της δυνατότητας κίνησης του.Ο άσθενης άμεσα πρέπει να ζητήσει εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια.Για τον αποκλεισμό ενδεχόμενου συνυπάρχοντος κατάγματος, συνήθως, απαιτείται ακτινογραφία.

Η αρχική θεραπεία περιλαμβάνει ανάταξη του εξαρθρήματος και ακινητοποίηση της άρθρωσης για χρονικό διάστημο ανάλογο της ηλικίας του ασθενή και αν είναι η πρώτη φορά ή όχι του περιστατικού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, προτείνεται η χειρουργική θεραπεία, με τη μέθοδο της αρθροσκόπησης, όπου ο εξειδικευμένος ορθοπαιδικός θα προβεί στη συρραφή του ραγγέντος επιχείλιου χόνδρου. Εξάρθρημα ώμου

 

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 17841445227897781.
Νικόλαος Ζερβάκης - Ορθοπαιδικός Χειρουργός
bt_bb_section_top_section_coverage_image