Δευ: 18:30 – 21:00 - Πέμ:18:30 – 21:00
Δερβενακίων 30 & Υγείας, Παλλήνη

Έγχυση ενήλικων βλαστοκυττάρων

Έγχυση ενήλικων βλαστοκυττάρων

Έγχυση ενήλικων βλαστοκυττάρων
Έγχυση ενήλικων βλαστοκυττάρων

Έγχυση ενήλικων βλαστοκυττάρων
Η αρθρίτιδα είναι η πιο συχνά απαντώμενη πάθηση στο γενικό πληθυσμό και προέρχεται από τη σταδιακή εκφύλιση ή τους επανειλημμένους τραυματισμούς του χόνδρου.

Όταν δεν δώσει άμεσα συμπτώματα, υποεκτιμάται ή αγνοείται από τους πάσχοντες. Στο τελικό της στάδιο παρά τις πολυάριθμες μεθόδους που αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία οι ασθενείς καταλήγουν να συνεχίζουν να πονούν ή επιλέγουν την ολική αρθροπλαστική. Η τελευταία, ακόμη και με την καλύτερη χειρουργική τεχνική, παραμένει μεγάλη επέμβαση, δεν κρατά ισόβια και εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή των ασθενών.

Η διεθνής ορθοπαιδική κοινότητα δίνει εναλλακτική λύση σήμερα. Σίγουρη και ασφαλή! Τη χρήση ενήλικων βλαστικών κυττάρων. Τα κύτταρα αυτά, αποτελούν μια ιδιαίτερα ελκυστική ομάδα υλικού για την “αναγεννητική” ιατρική, είναι αυτόλογα καθώς μπορούν εύκολα να προέλθουν από τον ίδιο τον ασθενή, από τον μυελό των οστών του, το λιπώδη ιστό ή συνοβιακές μεμβράνες, με ελάχιστα παρεμβατικό τρόπο, συνήθως με τοπική νάρκωση.

Επειδή είναι “ενήλικα”, τα συλλέγουμε από ασθενείς οποιασδήποτε ηλικίας και έχουν εντελώς διαφορετικές ιδιότητες και ρόλους από τα εμβρυικά. Μπορούν εύκολα να διαφοροποιηθούν ειδικά σε χονδροκύτταρα, λόγω της χονδρογεννητικής τους ικανότητας, προσθέτοντας στο εργαστήριο το κατάλληλο υπόστρωμα καλλιέργειας.

Έγχυση ενήλικων βλαστοκυττάρων

Έγχυση ενήλικων βλαστοκυττάρων

Η νέα τεχνική χρήσης ενεργοποιημένων στο εργαστήριο μεσεγχυματικών κυττάρων, έχει σκοπό την αναγέννηση του χόνδρου και τον περιορισμό ή

και αποφυγή της εκφυλιστικής αρθρίτιδας των μεγάλων αρθρώσεων. Η τεχνική έχει ένδειξη σε όλες τις μεγάλες αρθρώσεις με πρώιμη ή μετρίου βαθμού

αρθρίτιδα, είναι ελάχιστα παρεμβατική, μπορεί να συνδυαστεί με αρθροσκοπικές επεμβάσεις ‘καθαρισμού’ της πάσχουσας άρθρωσης και δεν απαιτεί τη χρήση βιολογικών υποστρωμάτων.

 

Είναι ασφαλής για τον ασθενή, γιατί είναι αναίμακτη, είναι πλήρως αυτόλογη,

επομένως δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης νοσημάτων και έχει μηδενικές επιπλοκές, αφού πραγματοποιείται και στα δύο στάδιά της (λήψης και

Έγχυση ενήλικων βλαστοκυττάρων

έγχυσης) με τοπική νάρκωση, χωρίς να απαιτείται νοσηλεία του ασθενούς.

Έγχυση ενήλικων βλαστοκυττάρων

Η θεραπεία με τα βλαστικά κύτταρα είναι μια θεραπεία που ακολουθεί τις εξελίξεις του 21ου αιώνα και γι’ αυτό δεν πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί.

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής στις θεραπευτικές μεθόδους της αρθρίτιδας.

Έγχυση ενήλικων βλαστοκυττάρων

 

 


This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 17841445227897781.
Νικόλαος Ζερβάκης - Ορθοπαιδικός Χειρουργός
bt_bb_section_top_section_coverage_image