Δευ: 18:30 – 21:00 - Πέμ:18:30 – 21:00
Δερβενακίων 30 & Υγείας, Παλλήνη

Αυχενικό σύνδρομο

Αυχενικό σύνδρομο

Αυχενικό σύνδρομο

Με τον όρο “αυχενικό σύνδρομο χαρακτηρίζουμε την ενόχληση ή το συνδυασμό συμπτωμάτων που οφείλεται σε πάθηση των αυχενικών σπονδύλων, μεσοσπονδυλίων δίσκων, αρθρώσεων, νεύρων ή μυών στην περιοχή του αυχένα.

Αυχενικό σύνδρομοΤα αίτια πολλά και ποικίλα: κόπωση μυών του αυχένα στη δουλειά, διάστρεμμα κάποιας άρθρωσης στον αυχένα έπειτα από κάκωση (για παράδειγμα σε αθλητικές δραστηριότητες ή ύστερα από τροχαίο ατύχημα), εκφυλιστική νόσος της αυχενικής σπονδυλικής στήλης π.χ. δισκοπάθεια (προβολή ή κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου που πιέζει κάποιο νεύρο) σε νεότερες ηλικίες,  σπονδυλοαρθροπάθεια σε μεγαλύτερες ηλικίες, πρόβλημα στην αρθρωση του ώμου, αντανάκλαση του πόνου από παθήσεις του θώρακα (πνευμονικά ή καρδιακά προβλήματα), ημικρανία, παθήσεις του λαβύρινθου, κ.α.

Η μεγάλη ποικιλία των πιθανών αιτίων καθιστά σημαντική την κλινική διάγνωση αλλά και το σωστό απεικονιστικό έλεγχο.Ανάλογα με τα ακτινογραφικά ευρήματα αλλά και το μέγεθος του πόνου που αισθάνεται ο ασθενής, πιθανές θεραπείες περιλαμβάνουν την ακινητοποίηση με απλό κολάρο, τη χορήγηση κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής ή ακόμη και επεμβατική θεραπεία.

Αυχενικό σύνδρομο

Ορθοπαιδικός Χειρουργός |  Νικόλαος Ζερβάκης MD, MSc  
Δερβενακίων 30 & Υγείας,Παλλήνη
Τηλ.   2106136680
Emailzervakisnikolaos.gr@gmail.com.
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 17841445227897781.
Νικόλαος Ζερβάκης - Ορθοπαιδικός Χειρουργός
bt_bb_section_top_section_coverage_image